Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

EN İYİ BACKLİNK ANALİZ ARAÇLARI


Backlink Nedir? Backlink Sorgulama Aracı Nedir?


Backlink sorgulama ile ilgili bilgi verirken önce backlink'in ne demek olduğunu anlatalım. Backlink, kısaca sitenize referans gösterilen, link yoluyla yönlendirilme yapılan bağlantı çeşitleridir. Bu bağlantıların zararlı/yararlı kontrollerini yapabileceğiniz, toplamını sayabileceğiniz ve sizlere bu hizmeti sağlayan sistemlere de backlink sorgulama aracı denmektedir.

Ahrefs

En iyi backlink sorgulama araçları içerisinde yer alan ahrefs.com uzun zamandır ücretli/ücretsiz olarak hizmet veren, bir çok SEO firması tarafından tercih edilen analiz araçlarından biridir. Ücretsiz üyeliklerde 5 adet sorgulama sınırı olan, backlink sayılarını, sosyal medya paylaşımlarını, bölgesel yüzdelik oranlarla link alınan ülkeler görsel olarak sunulmaktadır.

Ayrıca sitenin net toplam backlink sayısını, backlinklerdeki dalgalanmaları, giriş - çıkış konusunda dofollow/nofollow olarak linklerin ayrılmasını grafiksel olarak sizlere sunmaktadır.

Majestic SEO

Diğer bir kaliteli backlink sorgulama aracından biri olan majesticseo.com adresi bir kaç sitede karşılaşacağımız analizleri ve içerikleri sunuyor. Burada dikkat edilen ve en çok rağbet gören içerikler ise geçmişte aldığınız backlinklerin ve referans olan sitelerin sayısını ayrı ayrı olarak göstermesidir. İkinci olarak sunulan ekstra özellik ise sitenize yönlendirilen backlinklerin nasıl bir anchor içerisinde olduğu ve nasıl yönlendirme sağladığı, diğer taraftan ise hangi anahtar kelimelerin sitenize link sağladığının yoğunlukları da majestic SEO'da mevcut...

Open Site Explorer

Uzun zamandır bir çok kişi tarafından kullanılan opensiteexplorer.org backlink aracı farklı amaçlarla araştırılmış veya bulunamayacak backlinkleri tarama konusunda biraz daha hassas davranıyor. Majestic SEO'da bulunan özelliklerden biri olan ayrıştırma özelliği ile linklerinizin ne şekilde geldiği belirtiliyor. Uzun zamandır sayım ve araştırma konusunda birazcık durgun olan open site explorer diğer backlink sağlayıcıların neredeyse 10 da 2 si kadar sonuç çıkartabiliyor.

Cognitive SEO

Link araştırma ve link dağılımı haritası konusunda gerçek bir SEO aracı olan cognitiveseo.com tek başına bilgi ve analiz toplamayıp birden fazla analizleri ve içerikleri bir yerde toplayan sistemdir.

Bir kaç dış kaynak kullanarak içeriklerin bir yerde buluştuğu, backlinklerin girişi, çıkışı, özellikleri, ne zaman silindiği ve ne zaman eklendiği konusunda dahi bilgileri içeren Cognitive SEO ücretsiz olarak 14 gün trial hizmet vermekte, devamında ise ücret karşılığında bu hizmet devam etmektedir.

Rank Signals

Alexa backlinkler bildiğiniz üzere rahat kontrol edilebiliyordu. Alexa'nın premium hizmetinden sonra bu durum ücretli kısma girmişti. Alexa backlinklerin yanında farklı backlinklerin araştırılması konusunda hizmet veren ranksignals.com adresi bu konuda sizlere rahatlık sağlıyor.

Open site explorer düzeninde linklerin nofollow/dofollow olarak ayıran ve anchor textleri trustrank değerleriyle görebileceğiniz bu servis siteniz için alınan linkleri gösteriyor. Ayrıca site kalitelerine göre link ayıran bu sistem çoğu WebMaster tarafından yeni keşfediliyor...

SEO Spyglass

Online olarak kontrol edilen araçların aksine tamamen bir program/yazılım olan SEO Spyglass uzun zamandır SEO sektöründe bir çok WebMaster'in kullandığı backlink programı olarak seçilmişti. Online araçların ayrıştırdığı içeriklere göre daha fazla niteliği olan, ana sayfanın PR değeri ve link alınan sayfanın PR değerini sizlere sunan SEO Spyglass araştırmaları ve veri çekimiyle her zaman kullanabileceğiniz bir backlink sorgulama aracı olarak nitelendiriliyor.

Detaylandırma özelliği de olan SEO Spyglass programında hangi ülkeden ve hizmetten bağlantı geldiği özellikle ayrıştırılabiliyor. Ücretsiz olarak da kullanılabilen bu yazılım belirli arama ve özelliklere sahip.


Monitor Backlinks

Sadece backlink sorgulaması yapan monitorbacklinks.com bağlantıların ne şekilde verildiğini tam olarak belirten, bu belirtmelerde renklendirme kullanan ve ücretsiz aramalar için kısıtlı sorgulu aramalar yapan bir backlink sorgulama servisidir. Burada dikkati çeken en büyük özellik ise detaylı ayrıştırma yapmış olmasıdır.

Bir sitenin kaç tane backlinki olduğunu, kaç tanesinin değerli olduğunu, kaç farklı IP adresinden geldiğini, kaç farklı C-Class IP olduğunu, nofollow ayrıştırması, yönlenme, edu ve gov backlink olduğunu bulmaktadır.

SearchMetrics

Bu sektörde bir çok analiz sonuçları ve içerikleriyle hizmet veren searchmetrics.com araştırma yapan WebMaster'lere eşsiz kaynaklar sunmakta ve ücretli sürüme geçildiğinde bir çok SEO Analiz hizmetleri sizlere sunulmaktadır. Bu konuda birden fazla yerden kaynak sağlayan ve eşsiz özellikleri bir arada toplayan SearchMetrics bu türde araştırma yapan kişilerin eşsiz bir kaynağı oluyor.

Ücretsiz olarak analiz edildiğinde bir çok özelliğinin kısıtlanması olsa dahi ücretsiz verilerle de sizi tatmin edebiliyor. Bunlara eşdeğer olarak backlink sorgulama aracı, SEO görünürlüğü (görsel), sitenizin farklı sayfalarına verilen bağlantılar, subdomainlerinizin araştırması ve görünürlüğü, sitenize en çok yönlendirme yapan siteler (grafik), rakip siteler (grafik) ve arama sorgularında sıralamalarınızın grafik halinde sunulmasını kısıtlanmış halde sizlere sunuyor.

Web SEO Analytics

Genellikle SEO araçları üzerine kurgulanmış bu backlink sorgulama aracında sizlere günlük belli kategorilerde ve içeriklerde arama sayısı sunuyor. SEO için ihtiyaç olabilecek bütün veriler ve içeriklerin yer aldığı webseoanalytics.com adresinde birden fazla özellik olması ve net sonuçlara yakın bilgiler sunması herkesin dikkatini çekiyor. 10 gün trial olarak hizmet veren bu servis hizmetin devamında uygun bir ücretle aylık hizmet vermeye devam ediyor.

İçerisinde onlarca hizmet bulunan ve çoğunlukla SEO kıstaslarını hedef alan Web SEO Analytics kolay araçları ve grafikleriyle dikkat çekiyor. Sadece SEO aracında domain, alexa trafik, sayfa analizi, link inşaası ve hata çözümleriyle ilgili diagnostik raporları sunuyor.

Link Research Tools

SEO araçlarıyla birlikte arama yapan ve farklı seçenekleri sizlere sunan linkresearchtools.com birden fazla olan eşsiz aracıyla sizlere backlink sorgulamadan SERP sonuçlarına kadar her şeyi sunmaktadır. Ücretli olarak bir çok hizmetinden faydalanabileceğiniz bu sistemde ücretsiz olarak sadece 4 adet aracı ücretsiz olarak sunmaktadır.

Geniş arama hacmiyle eşsiz araçları bulunan Link Research Toos bir çok WebMaster'in ihtiyaçlarına çözüm bulacak içerikleri sunuyor.

Kısacası SEO sektöründe sizlere birden fazla özellik sağlayan ve bir arada topladığımız en iyi backlink sorgulama araçları konusunun sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib